Cart 0

BOOST JE BUSINESS

TELESCOOP.jpg
 

WHY DO YOU GET OUT OF BED IN THE MORNING ... AND really ... WHY SHOULD ANYBODY CARE?

 
 
 

Om gelijk met de deur in huis te vallen, ... hoe goed ken jij je business eigenlijk? Wanneer heb jij voor de laatste keer een stevige pas op de plaats gemaakt en je business model eens onder de loep genomen?

Alweer een tijdje geleden.... Hmmm?! 

Wanneer heb je jezelf de volgende vragen gesteld:

Waar kom je vandaag? Waar sta je nu en waar wil je morgen naar toe? Wat maakt jouw business echt uniek? Wie zijn je klanten en wat vragen zij? En heel belangrijk .... met welke aannames loop jij zoal rond die jouw business model kleuren?

Denk jij 'het wordt tijd de waan van de dag te laten voor wat het is en aan de slag te gaan met het hart van mijn business?'

Aan het einde van de Boost Camp vertrek je met een berg aan inzichten en natuurlijk een strakke visual van jouw business model.

Het succesverhaal van de Nederlandse start-up Ace & Tate die in een paar jaar tijd de wereld van brillen behoorlijk op zijn kop heeft gezet. Het succes van hun verhaal rust op een aantal bijzondere pijlers; 1. kwaliteitsbrillen van eigen design; 2. een strakke prijs; 3. het feit dat ze hun klanten zie en behandelen als fans; 4. ‘the magnificent crew’ die ook gewoon fan zijn van de brand en het vak (met een bijzondere inkomstenbron tot gevolg); 5. en het inzicht dat innovatie een prijskaartje heeft en dat ‘mislukkingen’ tussen dikke aanhalingstekens worden geplaatst.


 
 
heineken ster.png

DE WORKSHOP

Duur : 1 dag

Programma

Het programma van de dag ziet er globaal als volgt uit (en uiteraard wordt dit programma aangepast aan jouw specifieke wensen).

BLOK 1 - AANLOOP

We beginnen met een stukje theorie over het business model canvas van Alex Osterwalder. Daarna staat een de Bootcamp 'He? Ik kan tekenen' op het programma. En jawel hoor, ook jij kunt tekenen met de eenvoudige tips die je gaat ervaren.

BLOK 2 - DE DUIK

Blok 2 staat in teken van je huidige business model. We duiken in jouw huidige model en gaan per blok op zoek naar de plus- en minpunten.

BLOK 3 - BOOST TIME

In blok 3 gaan we aan de slag met jouw business model 2.0. We kijken waar verbeteringen nodig zijn en hoe we die verbeteringen zouden kunnen realiseren. We sluiten af met de next steps die je na de workshop kunt zetten op weg naar een nieuwe realiteit.

heineken ster.png

Wil je meer weten over de workshop of wil je meteen een datum vastprikken, stuur mij dan een bericht.

 
 
Telefoon *
Telefoon
 

WAT MAAKT HET BUSINESS MODEL VAN NESPRESSO ZO UNIEK?

KLANTMODELLEN

Edwin heeft ons in twee sessies stevig ondervraagt. Daarmee heeft hij het idee achter ScrapUp getweaked en verder gebracht. Daarnaast heeft hij met zijn vele voorbeelden en denkmodellen ook de mensen achter het idee verder gebracht. Het stellen van de goede vraag is zeker in het stadium waarin dit plan zit, en ik denk eigenlijk altijd, veel belangrijker dan het vinden van één antwoord. Een goede vraagt krijg immers uiteindelijk altijd een goed antwoord. Vooral op dit gebied heeft Edwin zich in de twee sessie die wij met hem hebben gehad zijn kwaliteiten ingebracht.

Het tofste van het resultaat, in ons geval dus een schets van ons business model canvas, past ook weer in deze lijn. Het canvas is geen schets van het antwoord, het is een schets met veel ingrediënten dat vragen oproept. En aan de hand van die vragen kunnen wij ons verhaal vertellen, door ontwikkelen en vooral gaan realiseren.
— Arjan Luiten - Betacity
Voor onze nieuwe stichting HELP for a HOME waren wij op zoek naar iemand die ons kon helpen met het visualiseren van het ontstaan, de doelen en werkzaamheden van onze stichting. Met deze vraag zijn wij bij Edwin van Sketching Maniacs terecht gekomen. Wij hebben nu een fantastische visual die wij gebruiken om uit te leggen wie we zijn en wat we willen.
Vervolgens wilden we heel graag structuur in de plannen van onze organisatie aanbrengen en onderzoeken welke mogelijkheden deze hebben als je het vertaalt naar een business model. Resultaat, een erg mooi en interessant business model.
Beide visuals zijn de ruggengraat van HELP for a HOME.
— SANDER DETERD OUDE WEME - FOUDER HELP FOR A HOME.