GRAPHIC FACILITATOR

 

Het loopt richting het einde van het jaar. De gebruikelijke hei-dag staat voor de deur. Maar moet het echt zoals andere jaren, denk je bij jezelf.

Het management team de hei op, terugkomen met (eerlijk is eerlijk) de gebruikelijke vangst: beelden van het hier en nu, mooie vergezichten, en stoere uitspraken hoe de stap van A naar B gezet zou gaan worden. 

Maar ieder jaar bleek het toch verdomd moeilijk de hele club met de vangst te inspireren. Dan stond je daar op dat grote podium. En al snel zag je mensen afhaken, 'even' hun mobiele vriend checken, gaan zitten smoezen met de buurman/vrouw.

Tsja. Je gaf ze geeneens ongelijk.

TIJD VOOR EEN ANDERE AANPAK

Je besluit het anders aan te pakken. Je gaat niet het managementteam de hei op, nee ... je gaat met de hele club de hei op, je neemt contact op met het hoofdkantoor van Sketching Maniacs. 

We gaan zitten. Centraal staat jouw thema/vraag en wat je als resultaat terug wilt zien. Daaromheen organiseer ik allerlei oefeningen waarbij deelnemers worden uitgedaagd het achterste van hun tong te laten zien. 

Schermafbeelding 2016-12-17 om 17.48.22.png

TIME TO BANG THE DRUM

Bij de start van het event worden de deelnemers vertrouwd gemaakt met de kracht van tekenen. Deze skills worden door het hele event gebruikt waardoor er tijdens de dag een 'creative wall' ontstaat.

Deze resultaten neem ik mee terug naar mijn hoofdkwartier en vertaal die naar een 100 % unieke visual met de verhalen, vragen, dromen, open issues van de dag.

Vertel nou zelf, hoe cool is het als je A) gevraagd wordt mee te denken over de toekomst van het bedrijf, en B) jouw ideeën letterlijk terug ziet op de meterslange visual?